Kirkon henkilöstökoulutus

Jumalansa näköinen seurakunta -koulutuksen tavoitteena on antaa myös työntekijöille työkaluja yhtenäisen ja ulospäin suuntautuvan seurakunnan kehittämiseen. Koulutuksessa opitaan tunnistamaan ja kehittämään omia vahvuuksia sekä löytämään työyhteisön ja seurakuntalaisten erilaisten ajattelutapojen ja taitojen mahdollisuudet. Koulutusvaihtoehtoja voi valita kahdesta eri näkökulmasta:

 

1. Työkaluja työntekijöille

Koulutus on suunnattu erityisesti niille työntekijöille, jotka tarvitsevat työssään valmiuksia kohdata sekä erilaisia hengellisiä näkemyksiä että vaihtelevia käsityksiä seurakunnasta ja sen tehtävästä. Koulutus tarjoaa eniten ammatillisia työkaluja papeille, diakoniatyöntekijöille, nuorisotyönohjaajille sekä johtamis- ja esimiestyössä toimiville.

 

2. Työkaluja työyhteisöille

Koulutus on suunnattu työyhteisöille, joissa tarvitaan lisää valmiuksia ymmärtää työnkuvien, työtapojen ja vakaumusten moninaisuutta. Työyhteisön kehittämisen näkökulmasta koulutus on hyödyllinen kaikille kirkon ammattiryhmille.

 

Koulutuksen kesto

Koulutuksen toteutustapa ja kesto voidaan räätälöidä kohderyhmän ja tilaajan tarpeen mukaan, esimerkiksi:

  • yksittäinen luento työntekijäkokouksessa tai työyhteisöpäivässä
  • yksi koulutuspäivä työntekijöille, luottamushenkilöille tai seurakunnan vapaaehtoisille vastuunkantajille
  • 2-3 päiväinen, kohderyhmän mukaan painotettu kurssi tai leiri, joka sisältää henkilökohtaista ja käytännöllistä työskentelyä teeman äärellä

Kolmipäiväinen koulutus on laajuudeltaan 0,75 opintopistettä.

 

Kouluttaja

Seurakunnan kolminaisuus -luentojen ja Jumalansa näköinen seurakunta -kurssien opettajana toimii pastori Marko Sagulin.

 

Kurssin kustannukset

Kolmelle päivälle sijoittuvan kurssin kustannukset ovat 700 €, mikä sisältää kouluttajan palkat sivukuluineen sekä päivärahat. Kouluttajan matkakulut laskutetaan erikseen. Lyhyempien kurssien ja yksittäisten koulutuspäivien kustannuksista sovitaan tapauskohtaisesti.

 

Koulutuksen tilaaminen

Tiedustelut: info@srk3.fi

Yksittäiset luennot: Marko Sagulin, p. 040 724 8546, marko.sagulin@srk3.fi