Seurakunnan kolminaisuus -luennot

Seurakunnan kolminaisuus -työkalu auttaa tunnistamaan omat lahjat, hyväksymään toiset kristityt ja toimimaan yhdessä seurakunnassa. Jos tällainen luento voisi palvella seurakuntaasi, tutustu luento- ja koulutusvaihtoehtoihin ja ota rohkeasti yhteyttä.

 

Perehtyminen seurakunnan kolminaisuus -työkaluun toimii parhaiten, kun se jaksotetaan kolmeen 45-60 minuutin luentoon.

Ensimmäisessä luennossa tutustutaan kristityn pelikenttään eli seurakunnissa vaikuttaviin ”kolminaisuuksiin”. Kolmijakojen avulla tarkastellaan kirkkokuntia, kristillisiä yhteisöjä, armolahjoja, ihmistyyppejä ja seurakuntien vastuutehtäviä. Oman paikan oivaltaminen auttaa kuulijaa olemaan vapaasti oma itsensä ja antamaan tilaa toisenlaisille kristityille ympärillään.

Toisessa luennossa tutustutaan kolmeen erilaiseen jumalasuhteeseen. Kristittyjen väliset erimielisyydet eivät pohjimmiltaan johdu opillisista eroista tai toisistaan poikkeavista tavoista ja perinteistä. Luennolla pureudutaan siihen, kuinka jumalasuhteiden syvimmät olemukset synnyttävät joko yhteenkuuluvuutta tai kipupisteiden ympärille rakennettuja suojamuureja. Jumalasuhteiden erojen ymmärtäminen on avain keskinäiselle hyväksymiselle.

Kolmannessa luennossa etsitään keinoja lisätä kristittyjen välistä ymmärrystä ja yhteyttä sivuuttamatta vaikeita kysymyksiä. Kokonainen seurakunta ei ole kivuton, mutta sen jäsenet tavoittelevat silti moninaisuuden tarjoamaa rikkautta. Todellinen yhteys ei ole erilaisuuden sietämistä vaan erilaisuuden tavoittelemista.

 

Muut luennot ja alustukset

Johdatus seurakunnan kolminaisuuteen
Jos Seurakunnan kolminaisuus vaikuttaa kiinnostavalta kokonaisuudelta, mutta seurakunnassasi on enemmän tarvetta yksittäiselle alustukselle kuin useamman luennon kokonaisuudelle, on noin puolitoistatuntinen johdantoluento sopiva valinta. Siinä käsitellään tiivistetysti Seurakunnan kolminaisuuden keskeisimpiä elementtejä, ja luennon pohjalta on helppo jatkaa aiheeseen syventymistä esimerkiksi laajempien nettiluentojen ja viriketehtävien avulla.

Temaattinen luento
Seurakunnan kolminaisuus -työkalu tarjoaa hyvän kehyksen kristillisen elämän teemojen tarkasteluun. Seurakunnan tarpeiden mukaista teemaa voidaan käsitellä lyhyen luennon tai alustuksen ja ryhmäkeskustelujen avulla. Aihepiirejä voivat olla esimerkiksi:

Raamattuluennot
Voit tilata seurakuntaasi myös perinteisiä raamattuopetuksia tai raamattuluentosarjoja. Pastori Marko Sagulin opettaa juurevaa ja perinteistä sanomaa tässä ajassa elävän kristityn tarpeista käsin. Tutustu Youtubessa Kangasalan seurakunnassa pidettyihin Apostolien tekojen ja Ilmestyskirjan luentosarjoihin ja ota yhteyttä.